En Kuralları Of yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenleri denli önemli olan vesair bir yapı ise yangın merdiveni bapsı yani (yangın kapısı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi iz verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasar çizimı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı sebebiyle henüz risksiz ve tehlikesiz biçimde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Kompetan mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda epey rafine davranışları sergilemektedir.

Ancak bu konuda alakalı yönetmelikler ve yerel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate kırmızıınmalıdır. Her yapı dâhilin yangın riziko analizi binalmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna göre belirlenmelidir.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının belirli bir alev dayanımı süresine sahip olması veya yangın sırasında esrar intikalini engellemesi kabilinden standartlara mutabık olmaları gerekmektedir.

Sizin karınin yangın merdiveni projelerini mesabesinde taammüden projeye muvafık yangın merdiveni uygulamasına alay malay karar verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Demetevler mahallesinde mevcut nöbetletmeme İtfaaiye müfredatına mütenasip şekilde yangın cıkış bapsı binalması gerekmektedir.

Asayiş: Ivedili çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme Yangın Çıkış Kapısı mekanizmasına ehil olmamalıdır. Ivedili durumlarda kapıların her an kilitsiz küreksiz olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Hileüminyum baplar, bedduaşap kapılar ve çelik baplar imalatında maksut niteliklere bakarak farklı özellikte baplar da binaların mimari kuruluşsına yahut bapların kullanılacağı sektöre bakarak ayrımlı olabilmektedir.

Yangın merdivenleri, isabetli bir tasar çizim ile kurma edilmelidir. Bu tasarım, kullanıcıların ivedi durumlarda suhuletle kullanabilmesini sağlamalıdır.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çtuzakışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları umumiyetle otomatik olarak kapanan ve panik barı kabil müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Hatta Yangın Kapkaloriın üzerinde bulunan panik bar kilit sisteminin bile sorunsuz çdüzenıştığından güvenli olunmalıdır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın yahut ivedili kondisyon vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi yürekin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın kapısı kesinlikle hizmet bünyelmalıdır? Yangın bapları prezantabl hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın işlevselliğini ve yangın dayanıklılığını elde etmek kucakin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının mevsuk bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin defosuz bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık olduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının kontrolör edilmesini yürekerir. Başkaca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page